ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Novartis: Η υπόθεση παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Μητσοτάκης για Novartis: Η υπόθεση παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης
EUROKINISSI/ Φωτογραφία αρχείου

Χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης παίρνει η υπόθεση Novartis, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Εύβοια.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι εκείνον τον ενδιαφέρει να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες. «Και στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής των αδικημάτων, υποστήριξε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω και δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς. Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία αναρωτώμενος «ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα», υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματος. Τέλος, αναφέρθηκε στις συζητήσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα με πατριωτική ευθύνη και ρεαλισμό.

Η Novartis, από την πλευρά της σημειώνειμεταξύ άλλων σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, πως «για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα. Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ