ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για Novartis: Καταρρίπτεται με εκκωφαντικό τρόπο η παραθεωρία για δήθεν σκευωρία

Μαξίμου για Novartis: Καταρρίπτεται με εκκωφαντικό τρόπο η παραθεωρία για δήθεν σκευωρία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες. Aυτό υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την τηλεοπτική παρέμβαση του «γαλάζιου» πρώην υπουργού χθες το βράδυ.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Σαλμάς θέλησε να διαψεύσει τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων για την υπόθεση Novartis.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους», εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».

Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν.

Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαλμάς κατά την παρέμβασή του διέψευσε ότι ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δώσει κατάθεση σε τρεις δικηγόρους αμερικανική εταιρείας, που ήρθαν στην Ελλάδα, τους οποίους και ενημέρωσε για τα πορίσματα σχετικά με την υπόθεση Novartis που είχε ο ίδιος συντάξει.

Όπως εξήγησε, του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι «ως προστατευόμενος μάρτυρας» αλλά αρνήθηκε. Προτίμησε, όπως είπε, να ενημερώσει πριν από όλους την πατρίδα του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι τον πλησίασαν οι Αμερικανοί δικηγόροι μετά την κατάθεση στο FBI του πρώτου από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο FBI και τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ