ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ξέρουμε τι είναι δικό μας και τι πρέπει να κάνουμε

Βίτσας: Ξέρουμε τι είναι δικό μας και τι πρέπει να κάνουμε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Εμείς ξέρουμε τι είναι δικό μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα». Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε ομιλία του, κατά την τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του τέταρτου και τελευταίου νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «Πτολεμαΐς», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» στο Πέραμα.

«Η χώρα μας θα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού, με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα», τόνισε και προσέθεσε:

Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος "ονειρεύεται" θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας.

Αναφερόμενος στην εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των 4 βοηθητικών πλοίων, ο κ.Βίτσας σχολίασε ότι «ανοίγει με αυτό τον τρόπο και μια προσπάθεια μιας νέας εποχής, όπου οι ανάγκες βρίσκουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να τις προχωρήσουν και τους κατάλληλους συνεργάτες, ώστε, εντός χρόνου και με τα συγκεκριμένα και διαθέσιμα χρήματα να ολοκληρώνουμε το έργο. Αυτό μας κάνει να ξεφεύγουμε από την παλιά συνήθεια των πολιτικών να λένε και να μην κάνουν ή από την παλιά συνήθεια του Δημοσίου, να ξεκινάει και να μην ολοκληρώνει».

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ ανέφερε, επίσης, ότι «αναμένουμε την ήδη καθυστερημένη απόφαση που αφορά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε όντας έτοιμοι σαν Πολεμικό Ναυτικό, σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και σαν κυβέρνηση, να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αναζωογόνησης και των μεγάλων ναυπηγείων, πράγμα που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας, ή καλύτερα θα επαναφέρει τις θέσεις εργασίας στα μεγάλα ναυπηγεία, αλλά και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αλλά θα δώσει και ισχυρή ένεση και στην οικονομία της χώρας».

Επίσης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία γα «την πλήρη ένταξη των 72 ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Ναύσταθμο υπό συνθήκες συμβάσεων και οι οποίοι είναι η μεγάλη ενίσχυση της προσπάθειας που κάνουμε» και σημείωσε:

Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τις δυνατότητες του Ναυστάθμου με τις δυνατότητες που έχει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα και να τις αναδείξουμε σε ένα νέο επίπεδο, όπου θα κερδίσουν όλοι.

Στην τελετή παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέλη του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου και άλλοι επίσημοι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ