ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια από Παυλόπουλο και ΥΠΕΞ για το μακελειό στη Φλόριντα

Συλλυπητήρια από Παυλόπουλο και ΥΠΕΞ για το μακελειό στη Φλόριντα
TWITTER / @DJM5226 via REUTERS

Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, η πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, μετέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλτ Τραμπ, τον αμερικανικό λαό και τις οικογένειες των νεαρών θυμάτων της αποτρόπαιης ένοπλης επίθεσης στο Λύκειο Parkland της Φλόριντα.

Η Ελληνική Πρεσβεία μετέφερε επίσης τις ευχές του κ. Παυλόπουλου για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Με τη σειρά του, το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει βαθιά σοκαρισμένο από την επίθεση κάνοντας λόγο για παράλογη πράξη βίας, και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

Βαθιά σοκαρισμένοι από την τραγική επίθεση ενόπλου σε σχολείο στη Φλόριντα. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων αυτής της παράλογης πράξης βίας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνησή του.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από την επίθεση του ενόπλου, πρώην σπουδαστή του λυκείου Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ, είναι τουλάχιστον 17 νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες ο μακελάρης του Πάρκλαντ

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 18 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο Σκοτ Ίσραελ, σερίφης στην κομητεία Μπρόουαρντ.

Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ