ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Κοτζιάς ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Κοτζιάς ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθυστερημένες αντιδράσεις καταλογίζει στον υπουργό Εξωτερικών η Νέα Δημοκρατία ενώ υποστηρίζει ότι ο ΥΠΕΞ ασκεί εξωτερική πολιτική για  εσωτερική κατανάλωση.

Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για καθυστερημένες αντιδράσεις στην ενεργοποίηση των διπλωματικών μέσων για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που αμφισβητεί η Τουρκία, καταλογίζει στον κ. Κοτζιά και τον κατηγορεί πως «ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χρειάστηκαν 15 ώρες για να αντιδράσει ο κ. Κοτζιάς στην πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, εντός των χωρικών μας υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων.

Δυστυχώς, ενώ διευρύνεται η τουρκική προκλητικότητα, ο Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει - και σε αυτό το μέτωπο - να ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Αντί επικοινωνιακών εξάρσεων, θα ήταν πιο χρήσιμο να ενεργοποιεί εγκαίρως κάθε διπλωματικό μέσο για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που τόσο απροκάλυπτα αμφισβητεί η Τουρκία. Και να φροντίζει εκ των προτέρων για τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ