ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα απώλειας της κυβερνητικής συνοχής

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα απώλειας της κυβερνητικής συνοχής
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Βουλή EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών,Παναγιώτης Κουρουμπλής.

"Γιατί να μην αντέξει;", ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αντέξει η πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ότι ακόμα και αν αποδεχθεί την κριτική της νυν αντιπολίτευσης σχετικά με την παρελθούσα αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα, "το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία".

Παράλληλα, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η επιλογή του κ. Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση "αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη" όμως τόνισε ότι "ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα".

Σχετικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την άρνηση των κομμάτων για συνενόηση, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να την κρίνει ο ελληνικός λαός.

Την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι κυβερνητικές αναφορές για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ο κ. Παναγούλης ενδέχεται να στηρίξει την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ