ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Εγώ πρώτος ζητώ να ερευνηθεί οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή

Αβραμόπουλος: Εγώ πρώτος ζητώ να ερευνηθεί οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή
Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ξεκάθαρα λέω, ότι σε ό,τι με αφορά δεν υπάρχει καμία περίπτωση - και πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή» τονίζει ο επίτροπος της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του για την υπόθεση Novartis

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες του.

«Ας τους ψάξουν λοιπόν. Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό το απόσπασμα. Αλλά αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ' όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα δεν θα είχα συνεργάτες» είπε ο κ. Αβραμόπουλος, όπως φαίνεται στα αποσπάσματα της εκπομπής που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Ερωτηθείς εάν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Όχι, δεν χρειάστηκε, αλλά δεν έχω καμιά δυσκολία να μιλήσω. Βέβαια αν χρειαστεί να μιλήσω δεν θα μιλήσω γι' αυτό. Γι' αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Απαντώντας για το εάν οι πράξεις του ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά: «Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα για αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι' αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις».

«Αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται "Πολωνία" εγώ δεν τα συμμερίζομαι» υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: «Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα. Και υπάρχει το Σύνταγμα» υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι που έχει διατυπώσει αυτή την άποψη, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Μιλάτε με μένα τώρα, μιλάτε με μένα, και όταν μιλάτε με μένα απαντώ εγώ…Αξιολογήστε την εσείς».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ