ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Το 2018 θα είναι ακόμη ένα έτος ρεκόρ για τον τουρισμό

Κουντουρά: Το 2018 θα είναι ακόμη ένα έτος ρεκόρ για τον τουρισμό
EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ

Στα εγκαίνια της 40ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βελιγράδι, παρέστη την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.

Στην ομιλία της η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη θεαματική αύξηση που σημείωσε η επισκεψιμότητα Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα τα τελευταία δύο έτη, φτάνοντας τους 850 χιλιάδες επισκέπτες. Ανέφερε δε, ότι με βάση τις προκρατήσεις, αναμένεται για το 2018 αύξηση 10 με 15% των επισκέψεων από τη Σερβία.

Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι πέρα από τους προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα που επισκέπτονταν παραδοσιακά οι Σέρβοι τουρίστες, τα τελευταία δύο χρόνια αρχίζουν και ανακαλύπτουν νέους προορισμούς στην νότια και νησιωτική Ελλάδα. Στο περιθώριο της έκθεσης, η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον Σέρβο ομόλογό της, Ράσιμ Λιάγιτς, ενώ είχε σύντομη συνομιλία και με την πρωθυπουργό 'Ανα Μπέρναμπιτς. Μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων, η Ελληνίδα υπουργός και ο κκ. Λιάγιτς, επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ όπου συνομίλησαν με εκθέτες και δοκίμασαν ελληνικά εδέσματα. Η κ. Κουντουρά μάλιστα, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με χορευτικό συγκρότημα που είχε επίδειξη στο ελληνικό περίπτερο.

Σε δήλωση της για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κουντουρά εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι ένα ακόμα έτος επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό και θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών αλλά και επενδύσεων. «Η μεγάλή αύξηση που σημειώθηκε στον τουρισμό τα τρία τελευταία χρόνια, έχει αναδείξει την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό και για επενδύσεις. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε 350 νέες τουριστικές επενδύσεις σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Τα επόμενα χρόνια, ο τουρισμός που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας, θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας» επισήμανε στη δήλωση της η κ. Κουντουρά.

Σημειώνεται πως το ελληνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση Βελιγραδίου, επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ