ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία

Μητσοτάκης: Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μήνυμα στον πρωθυπουργό «να μην κλείσει άρον - άρον την Προανακριτική για τη Novartis, αλλιώς θα είναι υπεύθυνος προσωπικά για συγκάλυψη», έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για υπόθεση που στήθηκε για αποπροσανατολισμό και για να σπιλώσει ο κ. Τσίπρας τους αντιπάλους του. «Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία...», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική και να δοθεί η δυνατότητα στα 10 πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν κατ’ αντιπαράσταση.

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να αποδείξει ποινικές ευθύνες και γι' αυτό κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, ενώ διερωτήθηκε: «Σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεσμεύτηκε ότι αν «μαζέψουμε τη διαφθορά σε αυτό το κύκλωμα», τα χρήματα θα επιστραφούν στους πολίτες.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις, αλλά «για σκιά».

«Δεν επιτρέπω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε μία εποχή με μεγάλα εθνικά θέματα», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κάνει διαρκείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε από την αρχή έως το τέλος το ζήτημα λάθος. «Δεν έθεσε ως αφετηρία το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος. Ο κ. Ζάεφ λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει το Σύνταγμα. Ο κ. Τσίπρας πάει σε μία λύση σε δόσεις. Εμείς λέμε όχι γιατί δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ, κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, «δεν ήταν χρήσιμη» και σημείωσε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στα Σκόπια θα πρέπει να αποφεύγονται, με δεδομένο ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ