ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για τη βαρβαρότητα του συστήματος

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλάει για τη βαρβαρότητα του συστήματος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν». Αυτό ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Ως προς το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων απάντησε «είναι όνειδος για όσους μιλάνε εξ ονόματος της "αριστεράς" κι έχουν ακόμα λίγη τσίπα έστω να αποδέχονται την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι ανώνυμοι- προστατευόμενοι, υποτίθεται, μάρτυρες είναι ήρωες με διεθνή διάσταση μάλιστα. Οι ήρωες πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας δεν φοράνε ποτέ κουκούλες ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας είπε, στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που μιλάει καθαρά για τη βαρβαρότητα του συστήματος που έχει όνομα, είναι καπιταλισμός, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», προσθέτοντας:

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ηλίθιοι. Γι΄ αυτό επιδιώκουν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, να τον κοροϊδέψουν και για όσα συγκεκριμένα λέει το ΚΚΕ και για τον καπιταλισμό και για την πολιτική τους. Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει χειροπιαστά που οφείλεται η σημερινή και η χθεσινή φαυλότητα, ποια είναι η πηγή των σκανδάλων και της διαφθοράς πολιτικών προσώπων που στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα της εξουσίας.

Στην παρατήρηση ότι δεν φαίνεται να ευοδώνονται οι προσπάθειες του ΚΚΕ για την συγκρότηση ενός μεγάλου εργατικού κινήματος, απάντησε, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι στην ελληνική κοινωνία είναι ζωντανές και δραστήριες οι εργατικές- λαϊκές δυνάμεις που αγωνιούν, που κινητοποιούνται σε καθημερινή βάση, σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν «δεν έχουν χαρακτηριστικά εξέγερσης σήμερα. Ούτε κάποιος στα σοβαρά μπορεί να ισχυριστεί ότι βρισκόμαστε σε περίοδο επαναστατικής κατάστασης» προσθέτοντας:

Όμως σε συνθήκες συνολικά αρνητικού συσχετισμού δύναμης και ιστορικού πισωγυρίσματος, που βιώνουμε αυτά τα χρόνια, είναι σημαντική η προετοιμασία δυνάμεων, η προσπάθεια ανασύνταξής τους, το κράτημα αναμμένης της σπίθας μπορεί να γίνει τελικά φλόγα και φως ανάστασης.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αναβάθμιση των διεκδικήσεων της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε μέσω του κυβερνητικού εφησυχασμού ούτε μέσω της αναγόρευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυητές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. «Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει το ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει να πάρει μέρος στη μοιρασιά» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι η σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας έχει αρκετά παραδείγματα για το πώς, «μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι συμμαχίες αναδιατάχθηκαν και οι δήθεν "στιβαροί σύμμαχοί" μας μετατράπηκαν σε πηγή για σύγχρονες τραγωδίες, που ο λαός τις πλήρωσε με το αίμα του».

Ως προς το θέμα της πΓΔΜ έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης «να κλείσει ένα ζήτημα χωρίς τους αναγκαίους όρους, όπως είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της πΓΔΜ» με την σπουδή να εξηγείται και αυτή βάσει του ρόλου σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με χρονικό όριο την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο που έχει στόχο την ένταξη σε αυτό της πΓΔΜ κάτι το οποίο «κρύβει και η κυβέρνηση και όσοι άλλοι αναγορεύουν σε βασικό ζήτημα το όνομα και κρύβουν όλους τους άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Αναφέρθηκε στην διαρκή όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία» και κάλεσε σε ένταση της αντιϊμπεριαλιστικής δράσης.

Είπε ότι «πραγματική έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα. Αυτά και μετά το φετινό καλοκαίρι θα είναι σε ισχύ». Σημείωσε ότι έξοδος επίσης σημαίνει μη υλοποίηση αλλά και ανάκληση των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα ψηφίζονται μέχρι τον Αύγουστο με δεδομένο ότι «οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει έως το 2060 σε μόνιμα μνημονιακή επιτροπεία και άλλα σχετικά», και προσέθεσε ότι οι κυβερνώντες θα αλλάξουν το όνομα και «δεν θα ονομάζεται πλέον μνημόνιο, αλλά "πρόγραμμα", "μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής", όπως πριν η τρόικα έγινε κουαρτέτο ή "θεσμοί"».

Κληθείς να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς "έχει μιλήσει σκληρά" γι' αυτήν, απάντησε «σκληρή και αντιλαϊκή είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του και όχι οι πολιτικοί επιθετικοί προσδιορισμοί που χρησιμοποιεί κάποιος για να χαρακτηρίσει αυτή την πολιτική» και τόνισε:

Ως προς το ενδεχόμενο εκλογών κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην δώσουν άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και συγχωροχάρτι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να ηγηθεί της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της συμμαχίας των αντικαπιταλιστικών- αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία που δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική- κομμουνιστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ