ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνι ανασχηματισμός εντός της εβδομάδας

Μίνι ανασχηματισμός εντός της εβδομάδας

Μπορεί ο ανασχηματισμός να μην ήταν στα άμεσα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένης της αναταραχής που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό λόγω της υπόθεσης Novartis αλλά και των ανοιχτών μετώπων στα εξωτερικά θέματα, ωστόσο η εξέλιξη με την Ράνια Αντωνοπούλου ενισχύει το σενάριο για επίσπευση αντικατάστασης υπουργών που κρίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και μάλιστα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος.  

Ο πρωθυπουργός εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό την Τετάρτη έτσι ώστε την Πέμπτη να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί.

Η αντικατάσταση αφορά την κα. Αντωνοπούλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θέσει ή πρόκειται να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού, αλλά και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα, με αυτή την ευκαιρία ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει και στην πλήρωση της θέσης του Ζουράρι, τα καθήκοντα του οποίου μέχρι στιγμής έχει αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την κ. Αντωνοπούλου και της εξέφρασε τη διαφωνία του για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει.

Tο θέμα της κας Αντωνοπούλου τέθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η διόρθωση ενός λάθους είναι βήμα μπροστά και όχι πίσω, για ένα πολιτικό σχέδιο που θέλει την αποδοχή και τη συμμετοχή της κοινωνίας, που δείχνει πως το κόμμα στηρίζει την απομάκρυνση της υπουργού.

Ωστόσο, αφού οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Παράλληλα, τίθεται θέμα άμεσης αλλαγής της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια σχετικά με το ποιος λαμβάνει το επίδομα. Τη συγκεκριμένη αναφορά έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον «Real fm».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ