ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προβλέπει ο νόμος για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε βουλευτές – Πόσοι το λαμβάνουν

Τι προβλέπει ο νόμος για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε βουλευτές – Πόσοι το λαμβάνουν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν εισάγει εισοδηματικά κριτήρια ο νόμος που ψηφίστηκε για την χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε βουλευτές αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες λαμβάνουν 110 βουλευτές. 

Ο νόμος που επικαλείται η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είναι το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 με τις ψήφους και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε επίδομα λάμβαναν οι βουλευτές που εκλέγονταν στην περιφέρεια και με τις διατάξεις του 3ου μνημονίου εντάχθηκαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στο τέταρτο κεφάλαιο του μνημονίου και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 με τίτλο «χορήγηση δαπανών διαμονής».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η καταβολή που προβλέπεται από τις 27 Δεκεμβρίου 1994 με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει εφαρμόζεται και για τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η διάταξη ισχύει από 1/2/2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ