ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Οι αποφάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ να μην λαμβάνονται με κριτήριο τα ...σουβλάκια

Γαβρόγλου: Οι αποφάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ να μην λαμβάνονται με κριτήριο τα ...σουβλάκια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ναι» στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής λέει η ΝΔ με την αρμόδια τομεάρχη Νίκη Κεραμέως να αναφέρει πως παρά τα πολυάριθμα προβληματικά σημεία που υπάρχουν, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι υπέρ της ενίσχυσης της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα. 

«Οι πολιτικές αποφάσεις για τα ΑΕΙ κα τα ΤΕΙ πρέπει να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με κριτήριο τα … σουβλάκια», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει να συνδέεται η ίδρυση πανεπιστημίων μόνο με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα με «τα σουβλατζίδικα» και τα «rooms to let».

Ο κ. Γαβρόγλου χαιρέτισε τη θετική στάση της ΝΔ, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στη διάταξη που αφορά στις μετεγγραφές για τα αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Επανέλαβε ότι καμία οικογένεια δεν πρέπει να συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από το δικό της και έκανε γνωστό ότι με επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ζήτησε εγγράφως τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τις μετεγγραφές με στόχο, ο νόμος να είναι απόρροια της απόφασης όλων των κόμματων.

Με αφορμή την κόντρα του με την ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ότι θα υπάρξουν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί που έχουν αποκλειστική ευθύνη των δύο αυτών τάξεων του νηπιαγωγείου. Κάλεσε ακόμη, την ΚΕΔΕ να του κοινοποιήσουν σε ποια στοιχεία βασίζονται οι ισχυρισμοί τους ότι με το νέο σύστημα θα κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ