ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση Aντωνοπούλου

Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση Aντωνοπούλου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ηθικό έλλειμα καταλόγισε στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Αντωνοπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρχε ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και σχολίασε ότι έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνεχεία, υπό την πίεση της κατακραυγής, να οδηγήσει στην έξοδο την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας.

«Όταν η χώρα ψήφιζε μνημόνιο εσείς περνάγατε ρουσφέτια» είπε, υπενθυμίζοντας ότι η επιμαχη διάταξη περιλήφθηκε και ψηφίστηκε στο 3ο μνημόνιο, στις 14 Αυγούστου 2015. Χαρακτήρισε την ανακοίνωση της κ. Αντωνοπούλου σπονδή στην αλαζονεία και επιτομή της υποκρισίας για να συμπληρώσει πως «το μόνο που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ Τσίπρα και της κυβέρνησης στο δρόμο της απαξίωσης».

Για ομολογουμένως λανθασμένη διάταξη της οποίας έκανε χρήση η κ. Αντωνοπούλου, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαψεύδοντας φημολογία ότι κι άλλος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός λάμβανε το επίδομα ενοικίου.

Απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ είπε ότι η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε σε αντίθεση τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Novartis. «Πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και λέτε τώρα για σκευωρία, πείτε ποιοι είναι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που τελούν εν συμπαιγνία με την κυβέρνηση», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ακούστε γιατί δεν παραιτούμαι, ο κ. Τσίπρας μαζί με την κ. Παπασπύρου, τη δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλος έστησαν τη σκευωρία και πριν από μια ώρα ο πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει κανένας πολιτικός… Εσείς το στήσατε… Στο έγγραφο που αποκρύψατε αναφέρονται Ξανθός, Κουρουμπλής και Πολάκης.. Να παραιτηθούν κι αυτοί…», είπε.

«Αν θέλετε εσείς να προχωρήσετε για την άσκηση δίωξης για τον κ. Κουρουμπλή, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε», απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ