ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό η ομιλία Τσίπρα στην Τρίπολη

Εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό η ομιλία Τσίπρα στην Τρίπολη
EUROKINISSI

Πυρετός «ζυμώσεων» επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη φημολογία για έναν επικείμενο μίνι ανασχηματισμό να εντείνεται.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προβαίνει στην ανακοίνωση των νέων υπουργών την Τετάρτη, λόγω της παρουσίας του σήμερα στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Τρίπολη, ωστόσο δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός να είναι ζήτημα ωρών.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου και καθίσταται απολύτως σαφές πως το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η ανακοίνωση του ανασχηματισμού παραμένει «ατού» και πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Μετά την αποδοχή παραίτησης της κας Αντωνοπούλου από τον πρωθυπουργό, η θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης μένει κενή. Κενή παραμένει εδώ και καιρό και η θέση του υφυπουργού Παιδείας, τα καθήκοντα του οποίου εκτελεί ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, μετά την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, παρότι πήρε χθες εξιτήριο από νοσοκομείο, ενδεχομένως να μην του επιστρέψει να συνεχίσει το έργο του στο ευαίσθητο αυτό υπουργείο.

Επιπλέον, η παραίτηση του συντρόφου της κας Αντωνοπούλου και υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, αργά χθες το βράδυ, φέρνει πιο κοντά έναν ανασχηματισμό.

Από χθες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες χωρίς ωστόσο να διαρρέει τίποτα ως προς τις προθέσεις του κ. Τσίπρα, ώστε να μην «σέρνεται» επί μακρόν η ονοματολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα αφορά πρωτίστως την πλήρωση των κενών θέσεων αλλά αναμένεται να συνυπολογιστούν δυσλειτουργίες και «παραφωνίες» στο κυβερνητικό έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ