ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντούν Φωτάκης, Μάρδας και Σγουρίδης στις αποκαλύψεις ότι λάμβαναν επίδομα ενοικίου

Τι απαντούν Φωτάκης, Μάρδας και Σγουρίδης στις αποκαλύψεις ότι λάμβαναν επίδομα ενοικίου

Ακόμη τρία μέλη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρονται να έχουν κάνει αίτηση για επίδομα διαμονής, όπως αυτό που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου και είχε ως αποτέλεσμα την καρατόμησή της από την κυβέρνηση.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για το εάν και άλλοι υπουργοί πέραν της κ. Αντωνοπούλου έχουν κάνει χρήση της διάταξης για επιδότηση στέγης, όμως το μεσημέρι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ υποστήριξε πως ακόμη τρεις έχουν αιτηθεί το επίμαχο επίδομα.

Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας Κωνσταντίνο Φωτάκη, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου.

Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μολονότι για τις ανάγκες του είχαν πράγματι δεσμευθεί 7.000 ευρώ, στην πράξη εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Όπως εξήγησε, έζησε επί επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμιζε μηνιαία απόδειξη ύψους 50 ευρώ.

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Μάρδας επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιδότηση ενοικίου και δήλωσε ότι θα επιστρέψει το ποσό.

«Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση», σημειώνει και προσθέτει πως η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών - βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ