ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρίνιση από τη Βουλή για την παροχή εξόδων διαμονής στους βουλευτές επαρχίας

Διευκρίνιση από τη Βουλή για την παροχή εξόδων διαμονής στους βουλευτές επαρχίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την πληρωμή των εξόδων διαμονής των βουλευτών της επαρχίας στην Αθήνα, οι οποίοι δεν διαθέτουν σε αυτήν ιδιόκτητη κατοικία, με ανακοίνωση της η Βουλή διευκρινίζει ότι “η καταβολή γίνεται μόνον κατόπιν προσκόμισης είτε των νομίμων παραστατικών διαμονής τους σε ξενοδοχείο είτε του μισθωτηρίου συμβολαίου ενοικιαζόμενης κατοικίας τους”.

Τι προβλέπει ο νόμος για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε βουλευτές

Δεν εισάγει εισοδηματικά κριτήρια ο νόμος που ψηφίστηκε για την χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε βουλευτές αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Ο νόμος που είχε επικαλεστεί η Ράνια Αντωνοπούλου είναι το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 με τις ψήφους και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε επίδομα λάμβαναν οι βουλευτές που εκλέγονταν στην περιφέρεια και με τις διατάξεις του 3ου μνημονίου εντάχθηκαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στο τέταρτο κεφάλαιο του μνημονίου και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 με τίτλο «χορήγηση δαπανών διαμονής».

«Έξωση» σε βουλευτές από τα ξενοδοχεία που διαμένουν λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η καταβολή που προβλέπεται από τις 27 Δεκεμβρίου 1994 με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει εφαρμόζεται και για τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η διάταξη ισχύει από 1/2/2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ