ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το θέμα θεωρείται λήξαν» λέει ο Σαλμάς που δεν υπέγραψε την Προανακριτική της ΝΔ

«Το θέμα θεωρείται λήξαν» λέει ο Σαλμάς που δεν υπέγραψε την Προανακριτική της ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Το θέμα θεωρείται λήξαν» σχολίασε ο Μάριος Σαλμάς μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ επειδή δεν συνυπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για το αδίκημα της απιστίας. 

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με το κόμμα του είναι αρμονικές και ότι ο ίδιος ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε όσα χρόνια ήταν βουλευτής. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ΝΔ, ήταν εν γνώση τους ότι έλειπε η υπογραφή μου. Εάν υπήρχε κάποιο θέμα θα υπήρχε από χθες», είπε και συμπλήρωσε πως τα 18 χρόνια που είναι στη ΝΔ δεν έχει διαφοροποιηθεί ποτέ.

«Σε αυτή την λεπτομέρεια επειδή έχω προσωπικό ενδιαφέρον και μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά μου, εκτός από το κομματικό έχω και μια αυξημένη προσωπική ευαισθησία η οποία έγινε σεβαστή», επεσήμανε.

Ωστόσο, εκτίμησε πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση Novartis, λέγοντας, όμως, ότι δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για κανέναν.

Απέφυγε πάντως, να απαντήσει αν θα έπρεπε και οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ, που θα «ελεγχθούν» από την Προανακριτική Επιτροπή, να κρατήσουν την ίδια στάση με εκείνον. «Εμένα η άποψή μου ήταν ότι εγώ έχω παραπεμφθεί, έχει νόημα εγώ να κάνω παραπομπή στους άλλους; Δεν κάνω σχόλιο για την στάση των άλλων, δε μου πέφτει λόγος. Η απόφαση αυτή έχει το προσωπικό στοιχείο», σχολίασε.

Ο Μάριος Σαλμάς δεν έκρυψε την ενόχληση για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αποφεύγοντας ωστόσο, να απαντήσει εάν σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. «Εγώ είμαι ένας γιατρός που ασχολήθηκα με την πολιτική υπό άλλες συνθήκες, η πολιτική έχει πάρει μεγάλη όξυνση και μέσα μου αυτό με ενοχλεί. Έχω σιχαθεί, δεν είχα ονειρευτεί αυτό όταν μπήκα στην πολιτική, δεν είχα ονειρευτεί αυτό το περιβάλλον», είπε και χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα.

«Πάω στον ασθενή μου και ντρέπομαι, βλέπω στην τηλεόραση να λένε ότι ο Σαλμάς πήρε 120.000 € και ντρέπομαι αυτό δεν αντέχεται. Άλλοι έχουν τα άντερα στην πολιτική να το αντέξουν, εγώ δεν τα έχω...
Είμαι στεναχωρημένος και έχω μια πικρία... Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω ποτέ τα παιδιά μου να ασχοληθούν με την πολιτική, εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ