ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκνευρισμός Τόσκα: Άλλες εντολές είχαν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Εκνευρισμός Τόσκα: Άλλες εντολές είχαν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ.
Εurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την οργή του για όλα όσα συμβαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Τόσκας δήλωσε «θυμωμένος», μίλησε για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και αποκάλυψε ότι άλλες οδηγίες είχε δώσει για τους κουκουλοφόρους και άλλα έγιναν.

Επίσης, υποστήριξε για τη Novartis ότι είχε φύγει το περιπολικό που βρισκόταν κοντά στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας νωρίτερα κάτι το οποίο όπως είπε δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ.

Τα «έψαλε» ο Τόσκας στους στρατηγούς της ΓΑΔΑ

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξέφρασε την έντονη αυτή δυσαρέσκειά του στους στρατηγούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος αυτή την ώρα έχει στο γραφείο του τους υπεύθυνους στρατηγούς για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορείς του CNN Greece, είπε ότι μπορεί η αστυνομία να έχει επιτυχίες, όμως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τα τελευταία περιστατικά. «Όποιος καβαλάει το άλογο, μπορεί και να πέσει κιόλας. Όμως τα επαναλαμβανόμενα λάθη ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας αναγκάστηκε να δώσει και σαφείς επιχειρησιακές οδηγίες σε στελέχη της ΓΑΔΑ, όπως για παράδειγμα πως η αλλαγή της βάρδιας των περιπολικών θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιάζεται κενό. Ο υπουργός αναγκάστηκε να το πει αυτό προς απάντηση ορισμένων αστυνομικών που του προέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες ως δικαιολογία, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Novartis, ότι δεν υπήρχε περιπολικό στο κτήριο της εταιρίας γιατί ήταν πάνω στην αλλαγή.

Το πρωί μαζί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μίλησε με τους αξιωματικούς για την επικαιροποίηση του σχεδίου που έχει να κάνει με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Και ενώ ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες και να φύγουν οι αστυνομικοί από τα γραφεία για να τις ενισχύσουν. Όμως άκουσε απορημένος έναν στρατηγό της ΓΑΔΑ να του αναφέρει ότι τελικά μόλις 45 αστυνομικοί θα ενισχύουν τις περιπολίες για το κέντρο της Αθήνας, κάτι που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τις εντολές του, για πολλούς περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο με στόχο την εμφανή αστυνόμευση.

Μετά απ’ αυτό ο υπουργός ζήτησε νέες εξηγήσεις και φυσικά να εκτελέσουν οι υπεύθυνοι της ΓΑΔΑ τις αρχικές εντολές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ