«Δεν θέλουμε η υπόθεση των στρατιωτικών να αναδειχτεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο»
Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς και ζητήματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικοί κύκλοι μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου ανέφεραν ότι «δεν θέλουμε να αναδειχθεί η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο», ενώ τόνισαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση του θέματος και αναμένει τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης.
Στη φάση αυτή, όπως υπογράμμισαν οι ίδιοι κύκλοι, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλιμακώσει τις διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις, ωστόσο επεσήμαναν ότι είναι σε εξέλιξη προφανώς μια σειρά από επαφές σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, και όχι μόνο.
Το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησε και η τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ διευκρινίστηκε ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική πλευρά για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Τέλος, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, συζητήθηκαν και ζητήματα της οικονομίας κυρίως σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την προετοιμασία για την τέταρτη.
Συνομολογήθηκε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ, γεγονός που «διευρύνει τις δυνατότητες» για να διαπραγματευτεί και αν επιτύχει μια έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο με καλούς όρους.
Τσίπρας: Αργά ή γρήγορα η Τουρκία θα καταλάβει
Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών τόνισε πως "χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθορειακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της".
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00