Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2018: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα
Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται σήμερα, 8 Μαρτίου, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Στις 8 του Μάρτη γιορτάζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας».
Η ημέρα αυτή πρέπει να μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών, τόνισε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη διεύρυνσης και κατοχύρωσης της ισότητας των δύο φύλων.
Αναφέρθηκε στις μισθολογικές ανισότητες, τη σεξουαλική παρενόχληση τη σωματική βία, ακόμα και μέσα στην οικογένεια, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.
«Στη χώρα μας, την Ελλάδα, υπήρξε μια μακρά πορεία αγώνων» σημείωσε ο πρωθυπουργός και περιέγραψε τους αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση ψήφου της γυναίκας.
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30
Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
23:59
Η Καμίλα συνάντησε την Ζιζέλ Πελικό - «Δεν μπορούσα να αφήσω κάτω το βιβλίο σου»
23:48
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα έγγραφα που παρακράτησε ο Τραμπ το 2021
23:37