Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2018: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα
Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται σήμερα, 8 Μαρτίου, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Στις 8 του Μάρτη γιορτάζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας».
Η ημέρα αυτή πρέπει να μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών, τόνισε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη διεύρυνσης και κατοχύρωσης της ισότητας των δύο φύλων.
Αναφέρθηκε στις μισθολογικές ανισότητες, τη σεξουαλική παρενόχληση τη σωματική βία, ακόμα και μέσα στην οικογένεια, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.
«Στη χώρα μας, την Ελλάδα, υπήρξε μια μακρά πορεία αγώνων» σημείωσε ο πρωθυπουργός και περιέγραψε τους αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση ψήφου της γυναίκας.
SPONSORED
Ισραηλινά πλήγματα σε 100 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
23:01
Ατύχημα στην Μόντενα Ιταλίας: Τουλάχιστον οκτώ οι τραυματίες - Σε σοβαρή κατάσταση οι τέσσερις
22:51
Ο Akylas εντυπωσίασε με την παρουσίαση του Ferto στη σκηνή της Eurovision
22:43
Νέο ατύχημα με πατίνι στη Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο 12χρονος που έχασε τον έλεγχο του δίτροχου
22:40