ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρεις κι ο κούκος» στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής

«Τρεις κι ο κούκος» στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απογοητευτική είναι η εικόνα της Ολομέλειας της Βουλής που συζητά την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη για την «τιμολόγηση των φαρμάκων και την εν γένει φαρμακευτική δαπάνη τη διετία 2015-2016». 

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ να είναι γεμάτα, την ώρα μάλιστα, που επιχειρείται να υποβαθμιστεί η συζήτηση από το Μαξίμου, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Μόλις 3 βουλευτές της ήταν στην αίθουσα γύρω στις 2 το μεσημέρι. Μισή ώρα αργότερα, μόλις και μετά βίας έφθασαν τους δέκα.

Περιορισμένο ήταν το ενδιαφέρον και από τα άλλα κόμματα, με εξαίρεση εκείνων της ΔΗΣΥ την ώρα της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην μυστική ψηφοφορία με τις 3 κάλπες, αργά το βράδυ, η ΝΔ σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, φαίνεται πως μένει μόνη της. Η ΔΗΣΥ θα αποφασίσει τη στάση της στο Συντονιστικό που θα συνεδριάσει αργότερα. Βλέπουν μεν θετικά την πρόταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την στηρίξουν και δεν αποκλείεται να καταθέσουν κι αυτή τη φορά δικό τους ψηφοδέλτιο στη βάση της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η οποία –όπως αναφέρουν- κρατήθηκε επί ένα χρόνο στα συρτάρια των δικαστικών αρχών.

Το ΚΚΕ είπε πως δεν θα βάλει πλάτη στη ΝΔ και δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία, το Ποτάμι θα κινηθεί –όπως όλα δείχνουν- στην ίδια γραμμή με τη ΔΗΣΥ, ενώ η Ένωση Κεντρώων θα πει «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ