ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Μητσοτάκης: Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πυρά» για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας στο «στόχαστρο» την κυβέρνηση για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη στήριξή του στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εποχή μας απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Η ανικανότητα σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Αυτό δείξατε από το θέμα των Σκοπίων μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναρωτιέμαι, συνεχίζετε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού Ερντογάν στην Αθήνα;» είπε ο «γαλάζιος» πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες και έδειξε αναξιοπιστία «απέναντι σε όλους».

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι επέτρεψε στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να επιδίδεται σε «ανούσιους λεονταρισμούς».

«Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, όπως είχατε υποτιμήσει και το περιστατικό με τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι «ήσασταν εξαφανισμένοι για αρκετές ημέρες».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί τα περιστατικά αυτά δεν λάμβαναν χώρα τα περασμένα χρόνια.

«Να προχωρήσετε άμεσα στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως έχουμε προτείνει από το 2016. Για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως συμβαίνει σήμερα με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που έχουν διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

Είμαστε ενωμένοι και έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν ως αδυναμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ