ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αποχώρηση από την Προανακριτική για τη «απειλεί» η ΝΔ

Με αποχώρηση από την Προανακριτική για τη «απειλεί» η ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με αποχώρηση από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis «απειλεί» και η ΝΔ. Βουλευτές της που μετέχουν στην Επιτροπή επεσήμαναν πως ζητούν να κληθούν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εάν αυτό δεν γίνει, οι γαλάζιοι βουλευτές θα ακολουθήσουν το δρόμο του ΚΚΕ που έχει ήδη αποχωρήσει από τη διαδικασία. 

«Εάν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι θα έρθουν να καταθέσουν οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουμε στην Προανακριτική», έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές της ΝΔ που μένουν μέχρι να φύγουν.

Από πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου δεν χωρούν δικονομικά προσχήματα για να μην ξεκινήσει επί της ουσίας τις εργασίες της η Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε στη συνεδρίαση ότι η Βουλή και η Επιτροπή έχουν την απόλυτη και πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης και μόνον η πλειοψηφία φαίνεται να την αμφισβητεί. Ζητά δε, να κληθούν οι ανώνυμοι μάρτυρες αλλά και ο Κώστας Φρουζής και να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους επέμεινε πως η διαλεύκανση της υπόθεσης θα γίνει σύμφωνα με ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. «Διαλεύκανση σημαίνει καταδίκη όσων είναι ένοχοι και απαλλαγή όσων είναι αθώοι. Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ακολουθεί αυτό το δρόμο και μάλιστα με όλες τις νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις οι οποίες διασφαλίζουν το ότι η κρίση της θα έχει ευστάθεια», είπε, αφήνοντας εν συνεχεία ωστόσο, να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει είτε από την Επιτροπή, είτε από τη Δικαιοσύνη. Σε ερώτηση για το αν μετά την εξέταση των δέκα εγκαλούμενων πολιτικών, κληθούν κι άλλοι μάρτυρες, απάντησε επί λέξει: «σιγά- σιγά, θα βλέπουμε τι θα κάνουμε». Πρόσθεσε ακόμη, πως ο κ. Βενιζέλος καλείται την Τρίτη και για να διατυπώσει τις ενστάσεις του περί ακυρότητας της διαδικασίας, αλλά κι ως ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ