ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Όσο η ΝΔ επιστρατεύει εθνικά θέματα για αντιπαράθεση λειτουργεί ενάντια στη χώρα

Κυβερνητικές πηγές: Όσο η ΝΔ επιστρατεύει εθνικά θέματα για αντιπαράθεση λειτουργεί ενάντια στη χώρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με αιχμηρή «γλώσσα» απαντούν σε σχόλιο της Μαρίας Σπυράκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κυβερνητικοί κύκλοι, που υπογραμμίζουν ότι όσο η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα.

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η τακτική αυτή υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

«Αντιλαμβανόμαστε και την άβολη θέση στην οποία έφθασε η κυρία Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλό, αφού κατέρρευσε η προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη της να αλλάξει την ατζέντα. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Υ.Γ. Περιμένουμε και την τρίτη κατά σειρά on camera δήλωση της κυρίας Σπυράκη για το ίδιο θέμα μέσα σε μία ημέρα και αναρωτιόμαστε αν η ανευθυνότητα χρεώνει υπερωρίες».

Η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει ότι «αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στα αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην πατρίδα μας» ενώ παράλληλα είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για «ανευθυνότητα» και «κυβερνητική ανικανότητα».

«Χτες, αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος είναι για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος» είπε η κ. Σπυράκη, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερο στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους».

Λίγη ώρα αργότερα, η κ. Σπυράκη επανήλθε, προχωρώντας στην εξής δήλωση:

Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο”, για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς “ομήρους” του τουρκικού Kράτους.

Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κι όλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην Πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ