ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σπάει» τον πάγο με το Κέντρο - Προς αναζήτηση νέων συμμαχιών ο Τσίπρας

«Σπάει» τον πάγο με το Κέντρο - Προς αναζήτηση νέων συμμαχιών ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για «πολιτική ανοίγματος στον χώρο της δημοκρατικής Αριστεράς, με την επανασυστράτευση του Φώτη Κουβέλη» μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση του φάσματος στήριξης αυτής της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και με φόντο τα δύσκολα εθνικά θέματα που έρχονται στο προσκήνιο, ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο θα συζητήσει, στις 16:30 στο Μαξίμου, την πρόταση νόμου για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι σχέσεις των δύο αρχηγών σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα καλές, ενώ ο πρωθυπουργός μέσω αυτής της συνάντησης στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες:

  • Η αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο βρίσκει ανταπόκριση από τον Σταύρο Θεοδωράκη
  • Ο κ. Θεοδωράκης δείχνει ωριμότητα στα εθνικά θέματα και γι’αυτό εισακούγεται. Εξάλλου, αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη για ευνόητους λόγους.
  • Η προκλητικότητα της Τουρκίας απαιτεί εθνική ομοψυχία και ότι τάσσεται υπέρ αυτής
  • Ότι δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες με αφορμή τα εθνικά θέματα, κάτι με το οποίο συμφωνεί ο κ. Θεοδωράκης

Η συνάντηση προκάλεσε διαδικτυακό διαξιφισμό μεταξύ Γεννηματά-Θεοδωράκη. Η κα Γεννηματά επανήλθε χθες στο θέμα και χαρακτήρισε «ρομαντικό» τον Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο «εκμεταλλεύεται» ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «με τον Σταύρο προχωράμε μαζί, είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε με τις δυσκολίες μας…»

Οι τριβές στο Κίνημα Αλλαγής είναι εμφανείς με διάφορες αφορμές ενόψει του συνεδρίου. Πληροφορίες που περιγράφουν το κλίμα επικαλούνται δημοσίευμα εφημερίδας που έκανε λόγο για εισηγήσεις που δέχεται η κα Γεννηματά για διαγραφή του Σταύρου Θεοδωράκη και η οποία θεωρήθηκε, από πλευράς του, εχθρική κίνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ