ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Δεν άλλαξε ο ορισμός των προστατευόμενων τέκνων τρίτων χωρών

Υπ. Εργασίας: Δεν άλλαξε ο ορισμός των προστατευόμενων τέκνων τρίτων χωρών
EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το καθεστώς για τον ορισμό των μελών της οικογένειας πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα, είναι διαμορφωμένο από το νόμο 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης)» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν άλλαξε και δεν θα μπορούσε να αλλάξει τον ορισμό των προστατευόμενων τέκνων των οικογενειών πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα, όπως ορίζεται από το νόμο 4251/2014» διευκρινίζει περαιτέρω το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει ότι βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε το δεύτερο να προωθήσει τις αναγκαίες τροποποιήσεις στον κώδικα μεταναστευτικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει απολύτως ισότιμη ασφαλιστική κάλυψη για τα τέκνα των οικογενειών πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγελλε ότι στην τροπολογία για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, κινδυνεύουν να χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη τα παιδιά των μεταναστών που ενηλικιώνονται, αν σπουδάζουν ή είναι άνεργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ