ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειώθηκαν κατά 150 εκατ. οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Μειώθηκαν κατά 150 εκατ. οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καμπανάκι σε ΔΕΗ και ΡΑΕ έχει χτυπήσει το ύψος των οφειλών καταναλωτών που άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο, να έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους. 

Το ποσό των οφειλών των λεγόμενων τελικών πελατών, έχει εκτιναχθεί στα 200 εκατ. ευρώ, ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, που αποκάλυψε ότι ορισμένοι εξ αυτών είναι «πολυμήχανοι», αφού αλλάζουν ΑΦΜ για να μην εντοπιστούν.

Συνέπεια αυτού είναι να μην μεταφέρεται το χρέος και να είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτών των οφειλών. Η ΔΕΗ συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτάκης, βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΡΑΕ, ώστε να υπάρξουν σύντομα ρυθμίσεις για την είσπραξη των οφειλών.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχουν μειωθεί κατά 150 εκατ. ευρώ. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα οφείλονται κατά ένα μέρος στην κρίση και κατά ένα άλλο μέρος στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο κ. Παναγιωτάκης απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να εγγραφούν στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης λογαριασμών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μηνιαίας εξόφλησης.

Η ΔΕΗ σύμφωνα με τη διοίκησή της θα καταγράψει σημαντικά κέρδη το 2018, παρά την έκπτωση 15% σε εκείνους που εξοφλούν εγκαίρως τις οφειλές τους και παρά το γεγονός ότι έχουν απορροφηθεί επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ