ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικατάσταση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά ο Β. Λεβέντης

Αντικατάσταση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά ο Β. Λεβέντης
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Να δούμε τώρα τι θα γίνει με τους δύο δικούς μας. Γιατί εάν εκδώσουμε αποφάσεις για τους οκτώ δύσκολα θα γυρίσουν πίσω και οι δύο δικοί μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας την τρίτη απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέως για την έκδοση των 8 Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα και αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στη γείτονα χώρα.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λεβέντης ζήτησε να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «γιατί επέτρεψε περιπολία δύο ανθρώπων ενώ οι άλλοι είχαν επτά».

Σε σχέση με τα εξωτερικά θέματα, αναφερόμενος στο ζήτημα της επίλυσης του ονόματος της πΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του ότι «η Ελλάδα πρέπει να δώσει άλλου είδους ανταλλάγματα και διευκολύνσεις στο γειτονικό κράτος και να τις ανταλλάξει με το όνομα». Για τα ελληνοτουρικά ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τούρκος θέλει να διευρύνει τα χωρικά του ύδατα για να μπει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την άποψή του «να τιμωρηθεί ο Ιβάν Σαββίδης για την απρέπεια να φέρει όπλο δημοσίως σε αγωνιστικό χώρο αλλά να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ» και συνέδεσε την τυχόν τιμωρία του ΠΑΟΚ με το Μακεδονικό λέγοντας: «Εάν τιμωρήσει την ομάδα ο πρωθυπουργός θα πάθει μεγάλη λαχτάρα από τη Λάρισα και πάνω, καθώς είναι έτοιμος να παραδώσει το όνομα “Μακεδονία” και η Μακεδονία θεωρείται αδικημένη από “το κράτος του Κολωνακίου”».

Στην τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εξοπλιστικά και υποστήριξε ότι ο κ. Παυλόπουλος αντιτείνει ότι μετά την τροποποίηση του Συντάγματος δεν έχει ο ίδιος δικαιοδοσία να συγκαλέσει συμβούλιο για το θέμα αυτό, παρά μόνο εάν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου, τον χαρακτήρισε «υπερβολικό άνθρωπο ο οποίος δεν είναι αδιάφορος στο ποίμνιό του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ