ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολα μέσα στο 2015 οι «γαλάζιες» εκλογές

Δύσκολα μέσα στο 2015 οι «γαλάζιες» εκλογές
Ψάχνουν ημερομηνία στη Συγγρού για να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές Eurokinissi

Ημερομηνίες μέσα στον Ιανουάριο ψάχνουν, πλέον, στη ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές καθώς, όπως φαίνεται, καμία εταιρία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να στήσει κάλπες μέσα σε 12 μέρες όπως ζητούν οι υποψήφιοι.

Αν και στην ΚΕΦΕ αναμένουν την επίσημη θέση της εταιρίας που φαίνεται να έχει προκριθεί για το πότε θα είναι όλα έτοιμα, οι υποψήφιοι σχεδιάζουν τις κινήσεις τους με χρονικό ορίζοντα την 10η Ιανουαρίου.

Παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν κυρίως από την πλευρά του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Απόστολου Τζιτζικώστα το ενδεχόμενο ενός ακόμα φιάσκο έχει θορυβήσει τα στελέχη της ΝΔ που θέλουν να διασφαλίσουν πως η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.

Εξάλλου ο ίδιος ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δώσει το πράσινο φως αν δεν έχει λάβει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες εγγυήσεις από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο πως το σύστημα θα λειτουργήσει κανονικά. Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, πάντως, μεταξύ των υποψηφίων έχει μεταφερθεί και στην ΚΟ του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή συνεδρίαση ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό επικράτησε γενική παγωμάρα και το μόνο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια ήταν το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Βουλευτές του κόμματος εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ενώ άλλοι εκτιμούσαν πως η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ενότητα της παράταξης. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου ενώ η άρνηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ να συμμετάσχει στις εργασίες της ΚΕΦΕ έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και την αποχώρηση από τις συναντήσεις του εκπροσώπου του κ. Μειμαράκη Θόδωρου Αμπαζόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ