ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιακουμάτος: Ενδεχόμενο Grexit θα καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γιακουμάτος: Ενδεχόμενο Grexit θα καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εκτίμησή του πως ενδεχόμενο Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχει συνέπεια «να καταστραφεί οριστικά το ποδόσφαιρο και να χρεοκοπήσει η αθλητική βιομηχανία», εξέφρασε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτοςσε συνέντευξή του.

«Και άλλες φορές διεκόπη το πρωτάθλημα και δεν πετύχαμε τίποτα. Θα καταστρέψουμε οριστικά το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά η «αθλητική βιομηχανία» θα χρεοκοπήσει. Από την άλλη πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Προτείνω την συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής, που μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο θα προτείνει λύσεις για το ζήτημα», είπε αναφορικά με τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος και την πιθανότητα ενός ποδοσφαιρικού Grexit.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής σχολίασε τις εξελίξεις με την Τουρκία τονίζοντας πως ποτέ δεν υπήρξε πραγματική ελληνοτουρκική φιλία -ήταν πάντα λυκοφιλία- και σημείωνσε ότι «θέλουμε να δούμε τους δύο Έλληνες αξιωματικούς να επιστρέφουν», και όχι να παρακολουθούμε τις εσωτερικές διαφωνίες της κυβέρνησης.

Ακόμη, δήλωσε απερίφραστα ότι είναι υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που θα εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια δανεισμού. «Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος; Πιστεύει κανείς ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει μια έξοδο στις αγορές, με ακριβό δανεισμό; Αν πραγματικά κάποιος το πιστεύει εγώ τι να πω; Είμαι υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που θα βοηθήσει και στο επιτόκιο δανεισμού της χώρας», δήλωσε.

«Η Novartis είναι ο πιο προβλέψιμος πολιτικός αντιπερισπασμός μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί», είπε αναφορικά με την υπόθεση που έφτασε στη Βουλή και συμπλήρωσε:

«Την επομένη μέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ω του θαύματος, διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος Novartis. Ο Τσίπρας κατέφυγε σε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: Να πετά λάσπη, να συκοφαντεί, και να στέλνει τη χώρα στο βούρκο, για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ