ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι νέοι πίστεψαν τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί τους είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια».

«Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά ο δήθεν νέος κ. Τσίπρας; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε. Γι' αυτό θα τον τιμωρήσετε, ειδικά εσείς οι νέοι. Γιατί διέψευσε τα όνειρά σας και τις προσδοκίες σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση τη «χειρότερη που γνώρισε αυτός ο τόπος».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε μάλιστα ακόμα περισσότερο τους τόνους λέγοντας: «Αντί για ανθρωπιά όμως, γι' αυτό θέλω να το τονίσω, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού της και αντί για εθνική αξιοπρέπεια, έφερε συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις από το όνομα των Σκοπίων ως την “ομηρία” των δύο αξιωματικών στην Τουρκία. Τη βάζω μέσα σε εισαγωγικά γιατί έτσι την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Και όλα αυτά, δυστυχώς, είναι το αντίτιμο της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία. Και αυτή είναι η πολλή σύντομη περιγραφή όσων έχουμε ζήσει την τελευταία τριετία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα των νέων και ιδιαίτερα στην κατάσταση στην παιδεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα καταργήσει τους νόμους Γαβρόγλου, Μπαλτά και Φίλη, δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας με στήριξη της ελληνικής οικογένειας και αύξηση του αφορολόγητου κατα 1000 ευρώ για καθε παιδί, δεσμεύτηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των 510 ευρώ και για τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ μίλησε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ