ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

Π.Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Φρένο» στις φήμες περί διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων έβαλε ο Πάνος Καμμένος διαψεύδοντας παράλληλα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μυστική συνάντηση γεμάτη ένταση μεταξύ του ιδίου, του πρωθυπουργού και του Νίκου Παππά.

Μετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου δικαζόταν για το κάλεσμα σε πολίτες να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα, ο υπουργός Άμυνας μίλησε τόσο για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το ζήτημα των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια ακόμη φορά για ομηρία των δύο στρατιωτικών.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι», είπε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που περιέγραφε καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά.

«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Πόσο κοντά είναι το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Να κινηθεί η ΕΕ για τους δύο στρατιωτικούς

«Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση», είπε ο κ. Καμμένος για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι» να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ