Η Γεννηματά προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση της φτώχειας
Την αύξηση του κατώτατου μισθού για να αντιμετωπιστεί η «φτώχεια που μεγαλώνει» μέσω τη επαναφοράς της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά επικαλούμενη τα σημερινά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου τα οποία αποκαλύπτουν «τη ζοφερή πραγματικότητα».
«Η φτώχεια διευρύνεται και για τους εργαζόμενους. Οι μισθοί στην Ελλάδα συνέχισαν να μειώνονται και το 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Γεννηματά.
«Είναι ώρα για ουσιαστικά μέτρα. Όχι με προσωρινά μπαλώματα, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο για ένα μέρος των εργαζομένων όπως "δεσμεύεται" η Ν.Δ.
Αλλά με την αύξηση του κατώτερου μισθού και τον προσδιορισμό του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Και με πλήρη επαναφορά της καθολικής εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτουν όλους τους εργαζομένους» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Επεκτείνεται ο κατάλογος με τα κράτη στα οποία ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59