ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, σημειώνοντας πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει τέτοιο αίτημα.

Παράλληλα, επικαλέστηκε την ταινία το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» για να περιγράψει την κατάσταση: «Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του “Εξπρές του Μεσονυκτίου”», ανέφερε χαρακτηριστικά προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, για να προσθέσει ότι έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων.

Επιπλέον, υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» για τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του Τούρκου πολίτη στον Έβρο, υποστήριξε ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής και επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι τρεις τους φοβήθηκαν τα πυρά του τουρκικού στρατού και έπεσαν στο έδαφος, αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ