Κοινή δήλωση Βενιζέλου, Λοβέρδου και Κουτρουμάνη για την αποχώρηση από την προανακριτική
Με μια κοινή δήλωση τοποθετήθηκαν για την αποχώρησή τους από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.
«Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή».
Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος για «πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες», να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση κάτι, που κατά τους βουλευτές, «δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη».
Το Ιράν επικήρυξε τον Αμερικανό πιλότο με 60.000 δολάρια - Χτύπημα του Ισραήλ σε υποδομές της Χεζμπολάχ - Σφυροκόπημα στο Τελ Αβίβ
09:41
Culinary Journeys: Έντεκα αστέρια Michelin και τρία Green Stars προσγειώνονται στην Κρήτη
09:30
Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζαπορίζια
09:25
Το Ιράν απειλεί άλλη μια ευάλωτη ναυτιλιακή οδό - Ο ρόλος των Χούθι
09:20