ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μάχη» για Beat και Uber στη Βουλή

«Μάχη» για Beat και Uber στη Βουλή
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Με στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που αφορούν την Beat (πρώην TaxiBeat) και την Uber

Το αίτημα που κατέθεσαν οι 23 κυβερνητικοί βουλευτές αφορά σε τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου (Beat και Uber) και όπως σχολιαζόταν έντονα στους διαδρόμους, επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκθέσει τη ΝΔ στα μάτια των πολιτών, καθώς το νομοσχέδιο βάζει κανόνες στη λειτουργία των δύο εταιριών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε θετικό. «Είναι θετική η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διότι, εδώ ζούμε τον παραλογισμό της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ενώ φτιάξανε ένα πλαίσιο με γκρίζες και μαύρες ζώνες για να υπάρχει η Uber και η Beat με όλη την παραβατική τους συμπεριφορά ξαφνικά έχουν γίνει Ουμπερομάχοι είναι να τρελαίνεσαι. Αυτοι που έφτιαξαν το πλαίσιο για να μην ελέγχονται οι συγκεκριμένες πλατφόρμες είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί ξαφνικά να παρουσιάζονται ως Ουμπερομάχοι όταν λίγους μήνες πριν πριν βγει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κορυφαία στελέχη της ΝΔ στήριζαν την Uber. Πρέπει να πάρουν όλοι ξεκάθαρη θέση την πιστεύουν και τι όχι», είπε.

Η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ