ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγριο επεισόδιο από βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Βουλή: Άγριο επεισόδιο από βουλευτές της Χρυσής Αυγής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προκλητικοί ήταν για άλλη μια φορά στη Βουλή οι χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν με πεζοδρομιακές εκφράσεις κατά βουλευτών. 

Αφορμή στάθηκε η εμπρηστική ομιλία του Γιάννη Λαγού που απευθυνόμενος σε βουλευτές φώναζε «είστε προδότες, είστε προδότες, ξέρετε τι σας περιμένει».

«Στην επιστολή που σας έστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έλεγαν για ειδικά δικαστήρια, εσχάτη προδοσία και φυλακή κι έκλαιγε ο κ. Βούτσης», είπε κι όταν βουλευτές αντέδρασαν, άρχισε να φωνάζει: «Σταμάτα ρε, προδότη… Είστε πουλημένοι… Α, να χαθείς…».

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά να παρέμβει και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν μαζικά από την αίθουσα βρίζοντας «καραγκιόζηδες» και «πουτ@@@ των Τούρκων».

Η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά και με την επανέναρξή της ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εντός του Κοινοβουλίου.

Αποκάλυψε δε, ότι νωρίτερα σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με απαράδεκτες ύβρεις κατά του μουσουλμάνου βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ και μετά από παρέμβαση του φρούραρχου, ζήτησε συγνώμη.

Τη χυδαία συμπεριφορά των χρυσαυγιτών καταδίκασαν όλα τα κόμματα.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Οι νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή προκάλεσαν τις αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

«Το νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί «όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή».

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ