ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ΠΑΟΚ και Μουστακίδη απάντησε ο Τσακαλώτος για τον Κουτεντάκη

Με ΠΑΟΚ και Μουστακίδη απάντησε ο Τσακαλώτος για τον Κουτεντάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αναφορές στην αγαπημένη του ομάδα τον ΠΑΟΚ και το βόλεϊ επιχείρησε να απαντήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου για την επιλογή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. 

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο υπουργός Οικονομικών υπεραμυνόμενος της επιλογής Κουτεντάκη, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, όταν δεν του άρεσε μια έκθεση, άλλαζε τον επικεφαλής του Γραφείου, όπως για παράδειγμα την Ελένη Μπαλφούσια.

«Η Αριστερά και οι ΠΑΟΚτζήδες έχουν ένα κοινό, είναι μεγαλόκαρδοι ποτέ δεν έχουν μικροπρέπεια και ως ΠΑΟΚτζής μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος ΠΑΟΚτσής αλλά ο Μουστακίδης που έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι», είπε και συνέχισε:

Τέτοια ερώτηση που κάνει ο κ. Κουτσούκος είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορούμε να τον λέμε από δω και πέρα Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά διαδικασίας στο τι γινόταν παλιότερα και τι γίνεται τώρα.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελένης Μπαλφούσια, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής πριν τον κ. Λιαργκόβα, η οποία –όπως είπε- σε μια έκθεση έλεγε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ο κ. Βενιζέλος την έδιωξε την άλλη μέρα. «Λάθος ή σωστά την άλλη μέρα την έδιωξαν», είπε και χαρακτήρισε τον κ. Λιαργκόβα σοβαρό επιστήμονα, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε στη θέση του και συνεργάστηκε μαζί του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια –όπως είπε- διαφωνία που είχαν, επειδή ο κ. Λιαργκόβας είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος στον υπολογισμό επιτοκίων που χρειάζεται να πληρώσει το κράτος για τα επόμενα χρόνια.

«Τα αστεία σας είναι κρύα», σχολίασε ο Γιάννης Κουτσούκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτική αντίληψη. Όπως είπε, διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού έναν πολιτικό του υφιστάμενο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, κατηγορώντας τον για καθεστωτική αντίληψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ