Κυβερνητικές πηγές: Για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία
«Για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Βάρνα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί, μεταδίδειτου αθηναϊκό πρακτορείο.
Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα: Στήριξη στην Ελλάδα από Τουσκ-Γιούνκερ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (05 Αυγούστου)
06:30
Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων - Οι δικαιούχοι
06:00
«Ανακαίνιση Κατοικίας» - «Σπίτι μου ΙΙ»: Πότε «κλείνουν» τα προγράμματα
05:00
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00