ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης: Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς θα επανέλθει σε 30 ημέρες

Τσιρώνης: Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς θα επανέλθει σε 30 ημέρες
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο». Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, που αποσύρθηκε το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που όπως τόνισε, έχουν γνώμονα «πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο».

Η απόσυρση του νομοσχεδίου έρχεται έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν αρκετές διατάξεις του, με πηγή του CNN Greece να υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κυβέρνηση δέχτηκε καταιγισμό μηνυμάτων που αποτύπωναν τη δυσφορία του κόσμου.

Φιλοζωικές οργανώσεις, φορείς και φιλόζωοι πολίτες καταγγέλουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου μειώνει τα πρόστιμα για την κακοποίηση ενώ τονίζεται ο κίνδυνος να αυξήσει τελικά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ