ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ποντάρισμα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Άγιο Αυγουστίνο

Το «ποντάρισμα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Άγιο Αυγουστίνο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

 Ανεβάζει στροφές το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών και κορυφαίο στέλεχος της ομάδας των «53» Ευκλείδης Τσακαλώτος που διανθίζει τις ομιλίες του με ευφυολογήματα και ατάκες.

Στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για 20 χρόνια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε τον Άγιο Αυγουστίνο για να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης.

«Συμμερίζομαι την προσπάθεια του Αγίου Αυγουστίνου που πριν γίνει Άγιος παρακαλούσε το Θεό να τον κρατήσει μακριά από το αμάρτημα του σεξ. Εγώ όμως δεν μπορώ να το κάνω», ανέφερε, θέλοντας να δείξει ότι εκείνος δεν θα αντισταθεί και θα απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τ’ άλλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε μια ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί με διεθνείς οργανισμούς και ειδικούς, η οποία μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα αποφανθεί πως θα είναι το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ποια στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν εκεί. Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποτελεί νίκη γιατί στις διαπραγματεύσεις «μπήκε» ένα ταμείο που θα ασχολείται αφενός με την αποπληρωμή του χρέους και αφετέρου με τα χρήματα που θα κρατήσει για επενδύσεις προς όφελος των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ