Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση στο διορισμό Μαρίνου στον ΕΦΚΑ
Ένα έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μετά το «μπλόκο» που έβαλε η επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής στο διορισμό του Στάθη Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος φέρεται να ζήτησε από τον κ. Μαρίνο να «παραιτηθεί» και να μην επιμείνει στον διορισμό του μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση ότι είχε διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και την ίδια ώρα συνέταιρος του έπαιρνε δουλειές από τον οργανισμό με απευθείας ανάθεση.
Η τελευταία ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ έγινε όπως ειπώθηκε πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου.
Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν δυσφορία χθες και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «ναι με ερωτηματικό», ενώ η Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) αποχώρησε από την χθεσινή ψηφοφορία, με συνέπεια αυτή να αναβληθεί για σήμερα το μεσημέρι. Για θέμα ηθικής τάξης έκανε λόγο η ΝΔ.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης προαναγγέλλουν πως θα υπάρξουν και νέες καταγγελίες για τον Στάθη Μαρίνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Αντιδράσεις από Πολωνία και Γερμανία για το ουγγρικό «μπλόκο» στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας
12:06
Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών μετά το ναυάγιο
12:00
ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ: Το προφίλ του «Ελ Μέντσο», το καρτέλ και το δίκτυο των καταδικασμένων συγγενών: Χάος στο Μεξικό με 250 μπλόκα και εμπρησμούς
11:50
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο ανήλικος με συμπτώματα μέθης – Συνελήφθη ο πατέρας του
11:42