ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσε ο Κοντονής τις καταγγελίες Θεοχαρόπουλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Διέψευσε ο Κοντονής τις καταγγελίες Θεοχαρόπουλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Σταύρος Κοντονής δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι ρύθμιση σε νομοσχέδιό του αφορά στο ζήτημα της προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

«Η διάταξη δεν αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς», επεσήμανε σε οργισμένο ύφος ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη στάση του κ. Θεοχαρόπουλου, αλλά και όσων μιλούν για ανταλλαγή με τους 2 Έλληνες αξιωματικούς, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Κατσίκη των ΑΝΕΛ.

«Δεν θα παραβιάσουμε ούτε το Σύνταγμα ούτε τους νόμους», συνέχισε στο ίδιο ύφος και υπογράμμισε ότι το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών έχει κλείσει για την κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο και τέθηκε και στον Τούρκο ομόλογό του που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα. Καταλόγισε δε, ακραία ανευθυνότητα στον κ. Θεοχαρόπουλο που επανήλθε σε ένα ζήτημα που είχε διευκρινιστεί και που σχετίζεται με την διεθνή θέση της χώρας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Την κάνατε την πατάτα» του είπε χαρακτηριστικά όταν εκείνος ζήτησε να μην υπάρξουν συμψηφισμοί με τους 2 Έλληνες αξιωματικούς. Ο υπουργός επεσήμανε ότι το επίμαχο άρθρο αφορά συγκεκριμένη τροποποίηση άρθρου του Σωφρονιστικού Κώδικα για καταδικασθέντες από ποινικά δικαστήρια.

«Λόγω της σκληρής αντιπολίτευσης αναγκάζεστε να πείτε εδώ ότι δεν θα ισχύσει για τους 8, ενώ υπάρχει διαρκής συζήτηση», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ότι μαλώνει την αντιπολίτευση. Ζήτησε μάλιστα, να δεσμευθεί ότι δεν θα φέρει τροπολογία για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ