ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ο Νίκος Κοτζιάς για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων, συναντήσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται σήμερα στη Βιέννη, αναμένεται να συναντηθεί ξεχωριστά με τον κάθε έναν από τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα είναι αυτός που θα μεταβεί στις έδρες των κομμάτων και όχι οι πολιτικοί αρχηγοί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρχή, όμως, δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε το πρωτόκολλο, μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών και την αντικατάστασή του από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά από τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Παρότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά των συναντήσεων, ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

Οι συναντήσεις αυτές έρχονται μετά από σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για «μυστική διπλωματία» στο θέμα του ονοματολογικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ