ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελειώνει με το τέλος των μνημονίων

Κούλογλου: Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελειώνει με το τέλος των μνημονίων
EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά το τέλος των μνημονίων, προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων», ανέφερε χαρακτηριστικά o κ. Κούλογλου στον ΣΚΑΙ.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο ήταν η μόνη λύση, προκειμένου να μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «δεξιό, με εθνικιστικές τάσεις». «Τώρα, όταν τελειώσουν τα μνημόνια, και θα τελειώσουν τον Αύγουστο, θα τελειώσει και η συνεργασία», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει παράθυρο» συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές για «τομές με το παρελθόν» που πρέπει να κάνει. Όπως δήλωσε:

Στην περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας δημοκρατικής πλειοψηφίας, θα κυβερνήσει (σσ: ο ΣΥΡΙΖΑ) με την Κεντροαριστερά. Ό,τι διαμορφώνουμε και στην Ευρώπη και προσπαθούμε να κάνουμε, είναι μια συμμαχία... Αριστεράς - Κεντροαριστεράς για να επιβάλλουμε νέα ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει τις δικές τους επεξεργασίες, κάνοντας τομές με το παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ