ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμός απο τις συνεδριάσεις και περικοπή αποζημίωσης αποφασίζει η Βουλή για τον Λαγό της ΧΑ

Αποκλεισμός απο τις συνεδριάσεις και περικοπή αποζημίωσης αποφασίζει η Βουλή για τον Λαγό της ΧΑ
EUROKINISSI/ ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεκαπενθήμερο αποκλεισμό του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις και περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την ανεπίτρεπτη επίθεση στον Νίκο Ξυδάκη και τις ύβρεις κατά βουλευτών.

Η Επιτροπή δεν εισηγείται κυρώσεις για το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Τα συνεχώς κλιμακούμενα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες προβληματίζουν τη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να εισηγηθούν στον Πρόεδρο της Βουλής αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση αντικοινοβουλευτικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Πρόσφατα η Ολομέλεια είχε επιβάλλει ομόφωνα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης των κ.κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ειδικότερα μετά την ακραία επίθεση στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο βουλευτές Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος τον αποκάλεσαν «Τούρκο πράκτορα», ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος από το βήμα της Βουλής είχε καλέσει τους μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ