ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις δηλώσεις Καμμένου

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις δηλώσεις Καμμένου
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως οι πολιτικοί εκλέγονται για να έχουν την ευθύνη του τομέα που τους αναθέτει ο πρωθυπουργός και να προσφέρουν λύσεις.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας «ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες και πρέπει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση του συγκυβερνήτη του ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να βγουν από τις τουρκικές φυλακές σε 15 χρόνια».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως ο τρόπος που πολιτεύεται, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, δεν συνάδει με τη θέση, τη στάση και τον ρόλο ενός υπουργού Εθνικής Άμυνας σε περίοδο κρίσης.

«Απέναντι σε δύο οικογένειες που αγωνιούν μαζί με το στράτευμά μας και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, η απάντηση δε μπορεί να είναι αυτή. Οι υπουργοί δεν είναι σχολιαστές. Κρίνονται από την αποδοτικότητα και τις αποφάσεις που παίρνουν σε κρίσιμες στιγμές. Ο κ. Καμμένος δεν είναι ο μοναδικός. Στην οικογένεια του ανθρώπου που μπήκαν ληστές στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν πισώπλατα και χαροπαλεύει για τη ζωή του, δε μπορείς να λες ότι "δε ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο", όπως δήλωσε χθες ο κ. Τόσκας» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων και τη συντήρησή τους ο κ. Κικίλιας είπε ότι η ΝΔ δε θα μπορούσε να βάλει ανάχωμα στην περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, ώστε να μπορεί να διασφαλίζεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουμε επίσημη ενημέρωση και, κυρίως, ότι θα γίνει υπηρετώντας δύο πολύ σημαντικά πράγματα: την εθνική μας ανεξαρτησία και τις ανάγκες που υπάρχουν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις όποιες καθυστερήσεις και τα όποια προβλήματα και τον σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων που στενάζουν και διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ