Σπίρτζης για Uber: Δεν έχει έδρα, ούτε γραφείο στην Ελλάδα, από πού φεύγει;
«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης την απόφαση της Uber να αναστείλει μία από τις υπηρεσίες της στην Αθήνα.
Μάλιστα η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της με την οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν αναστολή της υπηρεσίας UberX, επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.
«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κληθείς δε να σχολιάσει εκείνους που του καταλογίζουν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως αυτοί «δεν ξέρουν τι τους γίνεται».
Τζένιφερ Άνιστον - Τζιμ Κέρτις: Το «ευχαριστώ» για τη χρονιά που τους έφερε κοντά και οι «εκπλήξεις» το 2026
12:50
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» - Πόσο θα διαρκέσουν
12:40
Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη
12:31
Νέα έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακή ροή λάβας στην κοιλάδα Βάλε ντελ Μπόβε (pics&vid)
12:22