Σπίρτζης για Uber: Δεν έχει έδρα, ούτε γραφείο στην Ελλάδα, από πού φεύγει;
«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης την απόφαση της Uber να αναστείλει μία από τις υπηρεσίες της στην Αθήνα.
Μάλιστα η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της με την οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν αναστολή της υπηρεσίας UberX, επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.
«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κληθείς δε να σχολιάσει εκείνους που του καταλογίζουν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως αυτοί «δεν ξέρουν τι τους γίνεται».
SPONSORED
Παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου Αθηναίων: Διάρκεια, Περίοδοι Φιλοξενίας και Εγγραφές
06:00
Ποια η προθεσμία για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
05:00
Αγροτική Εστία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Ποια η προθεσμία
04:00
Nέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος: Πόσο πιθανό το σενάριο - Ποια οκτώ μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
03:00